Már egy ideje mindenféle témában dob fel kérdéseket a baratikor.hu a felhasználóinak. A múlt heti kérdés azt firtatta, hogy

A munkahelyeden/iskolában korlátozzák a közösségi hálók elérését?

A 3219 résztvevő válaszából kiderült, hogy középiskolákban és felsőoktatási intézmények kb. 40%-ában korlátozzák a közösségi hálók használatát. A 15-24 éves korú felhasználók 15%-a inkább otthonról használja a közösségi hálókat, 22%-uk pedig iskolából, annak ellenére, hogy tisztában vannak vele, hogy figyelik, mit csinálnak.

A felnőtt (25+) válaszadók kb 40%-a nem használja a munkahelyén az internetet. A munkahelyen internethozzáféréssel rendelkezők kb. fele le van tiltva a közösségi hálókról. 14%-uk esetében figyelik, hogy milyen oldalakat nyitnak meg.

Még jobban érthető, hogy miért látszik beigazolódni az a sejtés, hogy kezdik átvenni az esti TV-zés szerepét. a közösségi hálók. A közösségi hálók kitiltását a munkahelyről tulajdonképpen megértem: dolgozni vagy bent, nem közösségi életet élni. De az nagyon meglepett, hogy a válaszadók 14%-a esetében a nagy testvér ott álldogál a felhasználó mögött és figyeli, hogy milyen oldalakat látogat.

Megjegyzés: a felmérés nem reprezentatív mintán történt.

A bejegyzés trackback címe:

https://socialworker.blog.hu/api/trackback/id/tr511162057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása