Facebook adatvédelem 5 éve

2010.05.18. 08:05

Matt McKeon készített egy vizualizációt arról, hogy hogyan változtak a privacy facebook alapbeállításai a site növekedésével párhuzamosan az elmúlt 5 év során.

2005 és 2008 között nem történt nagy változtatás, az egyetemi hálózatból közösségi háló lett. A myspace megelőzésével egyidőben viszont drasztikusan megnövekedett az alapbeállításként megosztott tartalmak száma. 2009-től pedig a nem-facebook tagok is hozzáférhettek kapcsolati információkhoz.

A gond ott kezdődik, hogy a tagok által megadott információk alapbeállításként nyilvánossá váltak egyik napról a másikra. Az évek során privátként feltöltött képek, like-ok, kapcsolati hálók hirtelen elérhetővé váltak mindenki számára, és ez néhány felhasználóban csak akkor tudatosult, amikor a keresőmotorok már vígan beindexálták a tartalmakat.

Nagyon sok felhasználó a mai napig nem tudja, hogy pontosan mit oszt meg a facebook-on, és kik láthatják, az általa generált tartalmakat.

A teljes animáció itt tekinthető meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://socialworker.blog.hu/api/trackback/id/tr712011962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása