Pedig a legtöbb blog azt hozta le, hogy kemény cenzúra jön, mostantól nincsenek szabadon szerkesztett cikkek. Aki úgyistudta, hogy előbb utóbb megszüntetik a szabadon szerkeszthetőséget, az olvassa át mégegyszer a közleményt. Nem eszik olyan forrón a kását.

A Wikipedia bevezeti a flagged revisions és patrolled revisions intézkedéseket, amelyek lényege a következő:

Flagged revision azokra a szócikkekre vonatkozik, amelyek élő emberekről szólnak. Nem minden szócikkre.

Nyilván ezek vannak a legjobban kitéve 'vandalizmusnak' és amúgy is különösen érzékenyek. Ezek a bejegyzések védettek lesznek, és csak jóváhagyással kerülhetnek ki.

A Patrolled revision egy olyan intézkedés, amely a trollok tevékenységét nehezíti meg. A szerkesztők egyszerűbben tudnak gyomlálni, ugyanis az utolsó jóváhagyott verzió és a legutóbbi szerkesztés közötti változtatás jobban megjelenik.

Nyilván óriási munka lesz a flagged revision-ök átnézése és publikálása és fennakadást fog jelenteni a site működésében. Ha viszont a vandalizmusnak gátat szab, akkor már megérte bevezetni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://socialworker.blog.hu/api/trackback/id/tr861340584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása